
Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezi Biriminde, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile birlikte, dezavantajlı mahallelerde yaşayan dar gelirli kadınlara yönelik meslek edindirme kursu kapsamında düzenlenen İpek Koza El Ürünleri Kursu sona erdi.
Dar gelirli vatandaşların aile bütçesine katkı sağlamak ve meslek edindirilmeleri amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İŞKUR tarafından düzenlenen ve 25 kursiyerin katıldığı 128 saatlik kursun ilk etabı tamamlandı.
Yıldırım Mahallesi'nde ikamet eden dar gelirli bayanlar yaklaşık bir ay boyunca elde ettikleri bilgi ve becerilerini kurs sonunda düzenlenen kapanış programında sergiledi. İpek kozasının işlenmesinden oluşan, birbirinden güzel el emeği ürünler kapanış programına katılan davetliler tarafından büyük beğeni topladı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı'nın da katıldığı programda İşkur İl Müdürü Şengül Çildam, “Kadınlarımıza meslek edindirme, aile bütçelerine katkı sağlama dışında ustadan çırağa yöntemiyle unutulmaya yüz tutmuş, geleneksel el sanatlarımızı da yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Mis meyve sabunu kadınlarımız ve ilimiz için nasıl bir ekonomik değere dönüşmüşse, ipek kozasından yapılacak ürünlerinde tekrar canlandırılarak bir ekonomik değer haline dönüşeceğine inanıyorum” dedi.
Moda, tekstil, kuaförlük hizmetleri, hediyelik eşya, nikah şekeri, tablo, masa süsü, davetiye, toka, yaka iğnesi, gelin çiçeği, gelin başı, tepsi, kolye, battaniye ve havlu kenarı gibi birbirinden farklı birçok alanda ipek kozasının kullanılabildiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, şunları söyledi:

“Bir toplumun gelişmişlik seviyesini görmek için, kadının toplum içindeki statüsüne bakmamız gerekir. Çünkü kadın, sabrın, üretmenin, fedakarlığın, geleceğin adıdır, annedir. Çocuklarımızın ilk öğretmenidir. Kenar Mahallelerde oturan kadınlarımızı içinde bulunduğumuz bu Sosyal Hizmet Merkezi Birimlerinde meslekle, sanatla, bilimle buluşturmaya devam edeceğiz. Amacımız kadınlarımızın istihdam edilebilirliklerini art-tırmaktır. Kendi ayakları üze-rinde durabilecekleri, aile bütçesine katkı sağlayacakları, gelir getirici bir meslek sahibi ol-malarını sağlamak en temel hedefimizdir.Proje kapsamında kursumuzun düzenlenmesinde kadınlarımıza maddi ve manevi destek sağlayan İşkur İl Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza, Sosyal Hizmet Merkezimize, hocalarımıza ve özellikle siz değerli kursiyerlerimize teşekkür ediyor, kurs süresince edinmiş olduğunuz bilgi ve becerilerin ekonomik değerlere dönüştürülmesini, aile bütçenize katkı sağlamasını diliyorum”.
Serginin gezilmesi sonrasında meslek kurslarında, eğitim çalışmaları, sosyal ve kültürel etkinlikler ile İl dışı gezilerinde çekilen fotoğraflardan oluşan sunu izlendi ve kursiyerlerin hazırlamış olduğu ikram servis edildi.