ANASAYFA
22 Eylül 2023 Cuma
Açılış Sayfam Yap!
Sık Kullanılanlara Ekle
Matbaa Hizmetleri
Künye
Reklam
İletişim
Siyaset
Ekonomi
Sağlık
Spor
Kültür-Sanat
Güncel
Röportaj
Resmi İlan
Yazarlar
E-Gazete
Video Galeri
Komşuyla sürdürülebilir turizm
Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği'nin Bulgaristan Burgas'da 'Sürdürebilir Turizmin Desteklenmesi' IPA proje buluşmaları devam ediyor.
Haberin Yayın Tarihi: 16-05-2018 07:36
16 Punto 18 Punto 20 Punto 24 Punto
Komşuyla sürdürülebilir turizm

INTERREGIPA BulgaristanTürkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 20142020 kapsamında, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği (ETTDER) ile Kladara Vakfı ortaklığında yürütülen 'Sürdürülebilir Turizmin Tanıtımının Desteklenmesi' adlı proje kapsamında Bulgaristan Burgas'da 'Ethno Happening' adlı etkinlik düzenlendi.

Burgas'da faaliyet gösteren proje ortağı Kladara Vakfı'nın ev sahipliğinde yürütülen Ethno Happening etkinliği Burgas'ın ünlü sahil parkı içindeki Sea Garden Flora Kompleks içinde yer alan Burgas Belediyesi'ne ait toplantı salonlarında yapıldı. 


Etkinliğe ETT-DER üyelerinden proje koordinatörü Neslihan Çakır, UNESCO Alan Yönetimi uzmanı ve Çekül Vakfı üyesi Namık Kemal Döleneken, As Başkan Doç. Dr. Emel Gönenç Güler, ETTDER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bacıoğlu ve turizm sektöründen çeşitli temsilciler de katıldı. Bulgaristan tarafından da Kladara Vakfı temsilcileri, otel yöneticileri, turizmle ilgili sektör temsilcileri etkinlik katılımcıları olarak hazır bulundu.


BACIOĞLU: BURGAS - EDİRNE SÜRDÜREBİLİR DESTİNASYONLAR ÇOK ÖNEMLİ 


Açılış konuşmasını yapan ETTDER başkanı Bülent Bacıoğlu; “Bulgaristan ve Türkiye sınır ötesi bölgesinde ortak kazanımlar adına turizmin gelişimi yönünde zaten çalışmalarımız mevcut. Bazı fikirlerimiz ve ihtiyaçlardan doğan işbirliği çalışmaları için INTERREGIPA BulgaristanTürkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı biz yararlanıcılara fırsatlar sunuyor. İşte bu proje de bunlardan biri. Burgaz ve Edirne iki farklı alanda farklı turizm çeşitliği ve turist hedef grubu olan şehirler. Her iki şehir de yıllık birbirinden farklı yaklaşık 3 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Bu anlamda ulaşım ve süre açısından bu kadar yakın olan iki noktanın birbiri ile daha sıkı turizm işbirliğinde olması gerektiğinin altını çizen Bacıoğlu, her iki ülke de turizm sektöründe faaliyet gösteren seyahat acentaları ve tur rehberleri iki bölgeyi iyi bilmeleri gerekiyor. Yeni rotalar oluşturup gerek Bulgar ve Türk vatandaşlara gerek ise üçüncü ülke turistlerine yönelik hazırlıklı olmalıyız. Bu projeleri de geleceğin turizm planlanmasına yardımcı olan bir basamak olarak görmeliyiz” dedi.  


Bulgaristan Burgas'da yapılan 2 günlük etkinlikte odak grup çalışmaları ile sorunlar tespit edildi, çözüm önerileri ve sürdürebilir turizmin geliştirilmesine yönelik sunumlar gerçekleştirildi. Edirne, Kırklareli ve Burgaz bölgesinden proje kapsamında seçilen 30 adet tarihsel ve kültürel nokta katılımcılara tanıtıldı.


Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği proje koordinatörü Neslihan Çakır; “Edirne, Kırklareli ve Bulgaristan Burgas bölgesinden proje kapsamında seçilen 30 adet tarihsel ve kültürel noktayı ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Birçok nokta bilinen noktalar, bazıları ise daha çok tanıtıma ihtiyacı olan yerler. Seçilen bu sitelerin nasıl görüldüğünü temsil eden farklı materyallerin hazırlanması için atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Bu siteleri de içine alan tematik destinasyonlar oluşturulması yönünde uzmanlar koordinasyonunda atölye çalışmaları yaptık. Hazırlanan bu doküman ve materyaller bir rapor ve proje çıktısı olarak bölgedeki turizm paydaşları ile paylaşılacak. Bundan sonra Bulgaristan Burgas'da son bir etkinlik gerçekleştirilecek ve proje tamamlanacaktır. Proje kapsamında harita, poster, broşür, katalog ve hediyelik eşyalar dağıtılacaktır” diye konuştu.

 

  • “Bu yayın Interreg - IPA Bulgaristan - Türkiye Programı, CCI No 2014TC16I5CB005 kapsamında Avrupa Birliği desteği ile üretilmiştir. Bu belgenin içeriğinin tüm sorumluluğu yalnızca Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’ne aittir ve içerik Avrupa Birliğinin ya da programın Yönetim Makamının görüşlerini yansıtmamaktadır.”
Gönder Yorum Yap Yazdır Facebook Twitter Linkedin
  ÇOK OKUNANLAR
Edirne'de hareketli sabah!
Aramızdan ayrılanlar
Akgün Keşan'da adaylığını açıkladı
Kayıp şehit babasından acı haber
Kendileri de ‘arı’ gibi!
Hasan Aziz bırakıyor
TMMOB: Boşuna mı okuduk?
‘İYİ Parti handikap değil’
TÜ'de Akciğer Hipertansiyon Polikliniği
‘Seçim bitti, çocuklar unutuldu’
  GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
Akşam Gazetesi Birgün Gazetesi Bugün Gazetesi Cumhuriyet Gazetesi
Dünya Gazetesi Fanatik Gazetesi Fotomac Gazetesi Gunes Gazetesi
Haberturk Gazetesi Hurriyet Gazetesi Milli Gazete Milliyet Gazetesi
Posta Gazetesi Radikal Gazetesi Sabah Gazetesi Sozcu Gazetesi
Star Gazetesi Takvim Gazetesi Taraf Gazetesi Türkiye Gazetesi
Vatan Gazetesi Vakit Gazetesi Yenisafak Gazetesi
Yeni Hudut Gazetecilik ve Matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti
Babademirtaş Mah. Üç Şerefeli Camii Arkası No:7 EDİRNE
Sanal Ofis

smm panel

instagram beğeni hilesi

instagram takipçi satın al

takipçi satın al