
Aytunç ÖNÜR
Edirne Merkez'e bağlı 37 köyde kapatılan köy okullarında mevcut olan Atatürk büstlerinin bakım, onarım ve çevre düzenlemelerini yapan 49 gönüllüye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından teşekkür plaketi verildi.
Edirne Belediyesi binası nikah salonunda yapılan organizasyonda Edirne Merkez'e bağlı 37 köyde kapatılan köy okullarında mevcut olan Atatürk büstlerinin bakım, onarım ve çevre düzenlemelerini yapan 49 gönüllüye emeklerine teşekkür olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından plaket verildi.
Atatürk büstlerinin bakımlarını yapan gönüllülere tekrar tekrar teşekkür eden Gürkan, 'Atatürk büstlerini yüreğinizdeki Atatürk sevgisiyle coşkusuyla heyecanlıyla bağlılığıyla pırıl pırıl yaptınız. Deyim yerindeyse bir anlamda Atatürk'ümüzün yüzünü güldürdünüz. Sizin de hep yüzünüz gülsün. Işığınız hiç sönmesin' dedi ve şunları söyledi:
“IŞIĞINIZ HİÇ SÖNMESİN”
“Pandemi, ekonomik sıkıntılar, işsizlik, haksızlık bunlar hep üst üste geldi. Benim sevdiğim bir laf var. Allah sevdiği kulu zorla imtihan edermiş. Bu dönem böyle oldu. Bizim kuşak, bizden önceki kuşak, sizler belki de 100 yılda bir olan sıkıntılara denk geldik. Bunun başında da pandemi geliyor. Zorluk derecesi arttıkça dayanmanın da gücü artıyor. Daha kıymetli, daha değerli anlama gelir. Elbette bütün dünyayla birlikte ülkemizde de şehrimizde de ciddi sıkıntılar var. Yaşamaya da devam ediyoruz. Ama el birliğiyle birçok sıkıntıda olduğu gibi bunun da üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Bu noktada çok güzel bir birliktelik oluşturdunuz. Belediyeyle hiçbir ilgisi olmadan tamamen gönüllü olarak köylerimizde okulların uzun zamandır kapalı olmasından dolayı bakımsız kalan bazısı otlanmış bazısının boyası dökülmüş bazısının şekli bozulmuş bütün Atatürk büstlerini yüreğinizdeki Atatürk sevgisiyle coşkusuyla heyecanlıyla bağlılığıyla pırıl pırıl yaptınız. Deyim yerindeyse bir anlamda Atatürk'ümüzün yüzünü güldürdünüz. Sizin de hep yüzünüz gülsün. Işığınız hiç sönmesin. Güzel yüreklerinizdeki Atatürk aşkı, demokrasi aşkı, Türkiye aşkı hiç sönmesin. Hepinizin alınlarınızdan kocaman öpüyorum.
“ATATÜRK'E SEVGİ VE SAYGIMIZ VAR”
Burada yaptığınız iş çok büyük. Ortaya koyduğunuz enerji gerçekten çok değerli. Vardığınız sonuç mükemmel. Ama hepsinden güzeli ne biliyor musunuz? Sizden sonra gelenlere örnek oldunuz. Atatürk'ün büstleri put değil. Bazıları put diyor. Biz Atatürk'e tapmıyoruz. Biz Atatürk'e bize verdikleri için sadece saygımızı ifade etmek için o büstleri kullanıyoruz. Bizimki bir tapınma değil. Hepimiz Allah'ın kullarıyız. Biz nereye tapacağımızı biliriz. Ama Atatürk'e sevgimiz ve saygımız var. Bu toprakları koruduğu için bu toprakları emperyalistlerden kurtardığı için bu milleti bağımsız yaptığı için tam bağımsız Türkiye'yi kurduğu için saygımız ve sevgimiz hiç bitmeyecek. O yüzden siz Atatürk'ümüzün yüzünü güldürdünüz. Allah sizin yüzünüzü hep güldürsün. Elbette emeğinizin hakkı ödenmez. Hepinizin sonsuz emeği var. Biz emeklerinizin hakkını kendi vicdanınızla kendinize ödediğinizi biliyoruz. Ama bu çabalarınızın, sevginizin sadece geleceğe not düşecek bir belge olması adına küçük teşekkür belgeleri takdim edeceğiz. Tekrar elinize, yüreğinize sağlık diyorum. Işığınız, enerjiniz hiç bitmesin. Ne mutlu bize ki bütün dünyanın imrendiği, özendiği ve zamanı hiç geçmeyen Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahibiz. Ne mutlu bize ki onun kurduğu özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nde özgürce yaşıyoruz. Ne mutlu bize ki büyük Türkiye milletinin eşit birer ferdiyiz.”