
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, vaka sayısı sıfırlanan İpsala ilçesinde AKP'nin Edirne İl Kongresi'ne katılanlar ve sonrasında dönenler sayesinde patlama yaşandığını bildirdi. Gaytancıoğlu, “Aylarca alınan tedbirler, vatandaşın fedakârlığı, AKP'nin gösteriş yapma hevesine kurban gitti. Esnaf dükkânını açamaz, vatandaş evinden çıkmazken yapılan kongreler ve buradaki görüntüleri kabul etmek, akla ve vicdana sığdırmak mümkün değil” dedi.
AKP kongresi öncesi İpsala'da vaka sayısının sıfırlandığını hatırlatan Doç. Dr. Gaytancıoğlu, fedakârlıkları ve uydukları tedbirlerin karşılığı almayı bekleyen esnaf ve vatandaşların hayal kırıklığına uğradığını söyledi.
AKP kongrelerindeki manzaraların kabul edilmesini mümkün olmadığını ifade eden CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“AKP kongrelerine korona virüsü giremediği için hıncahınç dolu salonlarda gururlanarak kongre yapmaya devam ediyor. En son koronada Türkiye'de en riskli il durumuna gelmiş Trabzon'daki AKP kongresini gördük.
Kongrelerin sonrasında ise virüs patlama yapıyor. Bunun bir örneğini Edirne'mizde yaşadık.
AKP Kongresi öncesi İpsala İlçemizde vaka sayısı sıfırlanmıştı. Kongreye katılanlar ve sonrasında İlçemize dönenler sayesinde vakalarda patlama yaşandı. İpsalalılar vaka sıfırlandı, biz de normalleşmeye daha hızlı döneriz diye bekliyorlardı. Esnafımızın beklentilerini, vatandaşın fedakârlığını AKP heba etti.
Aylarca alınan tedbirler, vatandaşın fedakârlığı, AKP'nin gösteriş yapma hevesine kurban gitti. Esnaf dükkânını açamaz, vatandaş evinden çıkmazken yapılan kongreler ve buradaki görüntüleri kabul etmek, akla ve vicdana sığdırmak mümkün değil.”