
Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Bakım Merkezlerinde çalışan personele yönelik hizmet içi eğitim verildi.
Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı hizmet vermekte olan İpsala Özel Yeni Hayat Bakım Merkezi, Meriç Hanife Ağyüz Özel Bakım Merkezi, Özel Keşan İlgi Bakım Merkezi, Edirne Özel Altın Kalpler Bakım Merkezi, Edirne Uzunköprü Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan personellere yönelik Psikolog - Aile Danışmanı Işıl Altuntaş Uçar tarafından Covid-19 Tedbirleri kapsamında Uzaktan Hizmet İçi Eğitim verildi.
Eğitimde konuşma yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş; "İçinde yaşadığımız süreçte Bakım ve Rehabilitasyon merkezlerinde çalışan personellerimizin özverili emeği çok değerlidir. Bu süreçte harcanan emeğin ve verilen değer tarifsizdir. Bakım merkezlerinde görevli personellere; çalışma azimlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekleşen ve gerçekleşecek olan hizmet içi eğitimler ile bakım merkezlerindeki personellere yönelik eğitici ve farkındalık oluşturucu eğitimler verilmeye devam edecektir" dedi.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde görev yapan personeller ve hizmet alanlar Covid süreci kapsamında; iş stresini azaltacak hobiler geliştirip sosyal ve sportif faaliyetler yaparak kendilerine bir nevi psikolojik yatırım yapmasının önemine değinerek, hizmet içi eğitimler kadar; çalışanın motivasyon kaynağı oluşturmasının fiziksel ve psikolojik donanımını sağlam tutmasının öneminden bahsetti.
Psikolog ve Aile Danışmanı Işıl Altıntaş Uçar; bakım ve rehabilitasyon merkezinde çalışan personele yönelik verdiği üç basamaklı hizmet içi eğitimin ilk bölümünde; yaşlı ve engelli bireylerin fizyolojik, psikolojik ve sosyal durumları ve özellikleri hakkında bilgi verdi. Eğitimin ikinci bölümde; bakım, rehabilitasyon, bakım mesleği ve profesyonel bakım mesleği çalışanları konuları hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Yaşlı ve engelli bakımın profesyonel bir hizmet alanı olduğunu, gittikçe öneminin arttığını, mesleğin gereklerinin ve standartlarının hızla değişerek teknik boyutunun yanı sıra çalışanların psikolojik faktörlerinin de öneminin farkına varıldığı bir çağda yaşadığı belirtildi. Sunumun son bölümünde ise; Covid-19 Pandemisi sürecinde çalışanların stres kaynakları, stresle baş etme yöntemleri, duygusal tükenme, tükenmişlikten korunma, fiziksel yorgunluk, duyarsızlaşma gibi konularda bireysel ve kurumsal açıdan yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.