ANASAYFA
27 Eylül 2023 Çarşamba
Açılış Sayfam Yap!
Sık Kullanılanlara Ekle
Matbaa Hizmetleri
Künye
Reklam
İletişim
Siyaset
Ekonomi
Sağlık
Spor
Kültür-Sanat
Güncel
Röportaj
Resmi İlan
Yazarlar
E-Gazete
Video Galeri
'Musmutlu' olmaya var mısınız?
Dünya Mutluluk Günü 20 Mart'ta zoom üzerinden Mutluluk Kahkaha Akademisi'nin düzenlediği etkinlik programı ile kutlanacak…
Haberin Yayın Tarihi: 18-03-2021 08:39
16 Punto 18 Punto 20 Punto 24 Punto
'Musmutlu' olmaya var mısınız?

Sevcan KALIPÇİNDEN ELMACI
Dünya Mutluluk Günü 20 Mart'ta musmutlu olmak isteyenlerle zoom üzerinden Mutluluk Atölyelerinde kutlanacak. Katılımcılar aynı zamanda kanser tedavisi gören çocuklar ve ailelerine Hijyenik Oyun Merkezleri ve psikolog hizmeti ile psikososyal destek sağlayan Gülmek İyileştirir Derneği'ne de katkı sağlamış olacak.
Dünya Mutluluk Günü 20 Mart'ta zoom üzerinden Mutluluk Kahkaha Akademisi'nin düzenlediği etkinlik programı ile kutlanacak. Musmutlu olmak isteyen herkesin katılabileceği etkinlik programı saat 11.00'de mutluluğun tanımı ile başlayacak ardından mutluluğun resmi, olası benlik ve şefkat, minnettarlık konuları işlenecek. En son saat 14.30'da da adım adım mutluluk ve neşe diyerek zoom üzerinden etkinlik sona erecek.
MUSMUTLU OLMAK İÇİN HAYDİ MUTLULUK ATÖLYELERİNE
Mutluluk Kahkaha Akademisi kurucusu Mutluluk koçu eğitmeni, Master Kahkaha Yogası Eğitmeni Şengül Esen Demir ve 20 mutluluk koçu Berkeley yöntemine göre Mutluluk atölyeleri ile 20 Mart'ta Mutluluk Gününü kutlamak için musmutlu olmak isteyenleri Mutluluk Atölyelerinde zoom üzerinden buluşmaya davet etti. Mutluluk Kahkaha Akademisi kurucusu Mutluluk koçu eğitmeni, Master Kahkaha Yogası Eğitmeni Şengül Esen Demir özetle şöyle dedi:
MUTLULUK KAHKAHA AKADEMİSİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ;
"20 Mart 2012 yılında Birleşmiş Milletler, dünya üzerindeki insanların mutluluk fikrini hatırlamaları ve kutlamalar ile farkındalık oluşturmak için 20 Mart'ı Dünya Mutluluk Günü ilan etmiştir.
Mutluluk atölyeleri ile 20 Mart'ta Mutluluk Gününü kutlayacağız. Aynı zamanda kanser tedavisi gören çocuklar ve ailelerine Hijyenik Oyun Merkezleri ve psikolog hizmeti ile psikososyal destek sağlayan Gülmek İyileştirir Derneğine de herkese açık Mutluluk atölyeleri aracılığı ile katkı sağlanmış olunacak.
Kendi mutluluğumuzla çocuk-larımızı da mutlu etmek için 20 Mart'ta musmutlu var mısınız? Dünyanın, Türkiye'nin her yerinden katı-labilirsiniz. Atölyeler zoom üzerinden yapılmaktadır. Sosyal Sorumluluk Projesine katılmak isteyenler @mutlulukkahkahaakademisi instagram adresinden detaylı bilgi alabilir."
Mutluluk Koçu Eğitmeni Şengül Esen Demir ve Mutluluk Koçu Hülya Bodur etkinlik öncesi yaptığımız görüşmede de mutluluğun tanımından başlayarak okurlarımızla şunları paylaştı:
"Mutluluk tanımları kişilere ve olaylara göre değişmektedir.Spesifik ve basit olan her şey mutluluk yolculuğunun anahtarıdır. Mutluluk Atölyelerimizde; Mutluluk Çerçevelerini, bireysel ve grupların kurumların mutluluğunu artırmak için uygulanabilecek birçok eyleme geçirilebilir aracı ve teknikler kullanılmaktadır.  Öncelikle Kişisel mutluluğunuzu artıracak araçlarla kendi Kişisel mutluluğumuzun  keşfederek   kişilerin kendi mutluluk tanımlarını bulmalarını sağlayarak, iyilik hallerini optimize etmeleri konusunda yol arkadaşlığı yapılmaktadır. Temeli Deneyimsel öğrenmedir. Berkeley yöntemine göre bilimsel olarak 9 tane mutluluk boyutu bulunmaktadır. 
Öz farkındalık, öz denetim, minnettarlık, empati, girişkenlik, dayanıklılık, olumlu düşünme, karar verme, sosyal beceriler bu tanımlarla birlikte herkesin mutluluk tanımı kendine özeldir."
"Özellikle maddi ve manevi olumsuzlukların tırmandığı pandemide insanlar mutlu olabilmek için ne yapabilir?" sorusuna da Demir ve Bodur şu yanıtı verdi:
"Mutluluk dediğimizde kocaman bir kelime hedefler, neden sonuç ilişkileri mutlu olunabileceği algılanmaktadır. Pandemi bize hedefsiz, amaçsız her şeye rağmen hayatta kalabilmek içi iyi olabilmek için yollar aramamız gerektiğini gösterdi. Yaşam şartlarını ve durumlarını yok saymak mümkün değil, Bununla beraber yaşama çözüm odaklı bakabilmek için nelerden mutlu olduğumuzu keşfettiğimizde duruma ve olaylara verdiğimiz tanımları değiştirdiğimiz de ben şu an bu durumda neler yapabilirim sorularının cevapları için adım atmaya başlıyoruz.
Ne olsa mutlu olurdum sorusunun cevabını şu anda yapabileceğimiz eylem adımlarına göre cevaplar bularak harekete geçmek bunları yazarak çalışıp hareket etmek en güzel başlangıçtır. 
Atölyelerimizde de  kişilerin kendilerini ifade etmeleri, kendilerinin kendilerini duymalarını diğer katılımcıların yaşamlarından deneyimsel öğrenme tekniği ile mutluluk planları oluşturmaları sağlanmaktadır.
Olası benlik şefkat ve minnettarlık konusuna gelince özetle şunları aktarabiliriz:
Doğduğumuzda bize hediye edilen, nefes, gülümseme, şefkat ve minnettarlık duygularının tekrar tazelemek için dışavurum teknikleri uygulanan atölyelerimizdir. Olası benlikte  imajinasyon tekniği ile kendimizin  gelecekteki en mutlu halinin hayal edilmesi  mutluluğu hissettirmek ve fark ettirme çalışması yapılmaktadır. Başkalarının mutluluğu için var olduğumuz yaşamda, kendi mutluluğumuza hayal de olsa yolculuğa çıkıyoruz. Hiç kimse her zaman tüm hedeflerine ulaşamaz. Kendimizi yargılamadan kabul etme yeteneği, optimal refaha sahip olmanın anahtarıdır. 
Kendimize karşı şefkatli olduğumuzda, hayatımızdaki stresle daha iyi başa çıkmamızı ve karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelmemizi sağlar. Çoğu zaman kendimize karşı başkalarına olduğundan daha sert oluruz. Şefkat atölyemizde de mutluluk teknikleri ile kendimize şefkat çalışması yapılmaktadır.
MİNNETTARLIK
Minnettarlık, hayatımızdaki birine veya bir şeye teşekkür etme veya ifade etme sürecidir.
Minnettarlık, belki de mutluluk atölyeleri ve müdahalelerinde en sık kullanılanlardan biridir. Hem deneyimler için hem de insanlara karşı minnettarlığı ifade etmek, mutluluğu güvenilir bir şekilde artırır. Var olan ve sahip olduğumuz  her şeye bazen sokakta gördüğünüz bir kediye, sabah uyandığınızda aldığınız nefese, çaydanlığın kaynayan sesine, minnettarlığımızı sunmakla başlayalım her güne.
HUDUT'A MİNNETTARIZ
Biz de sizinle devam etmek istiyoruz. Mutluluk kahkaha akademisi ve mutluluk koçlarımız adına Hudut Gazetesi'ne bu projede bizim sesimiz olduğu için size minnettarlığımızı sunuyoruz.”

Gönder Yorum Yap Yazdır Facebook Twitter Linkedin
  ÇOK OKUNANLAR
NERCİVAN CANAN VEFAT ETTİ
Eğitimin çınarı Hidayet Altınayar'a veda
Trakya Birlik Devler Ligi'nde 219'uncu
İki TIR çarpıştı: 1 ölü
Edirne'de 39 eve ısınma sistemi
BU ÜLKEDEN NE İSTİYORSUNUZ?
Edirnespor'dan ZTK'na erken veda
Kahraman'dan 'ön seçim' vurgusu
Zehir tacirlerine operasyon
AK Parti'den kandil ikramı
  GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
Akşam Gazetesi Birgün Gazetesi Bugün Gazetesi Cumhuriyet Gazetesi
Dünya Gazetesi Fanatik Gazetesi Fotomac Gazetesi Gunes Gazetesi
Haberturk Gazetesi Hurriyet Gazetesi Milli Gazete Milliyet Gazetesi
Posta Gazetesi Radikal Gazetesi Sabah Gazetesi Sozcu Gazetesi
Star Gazetesi Takvim Gazetesi Taraf Gazetesi Türkiye Gazetesi
Vatan Gazetesi Vakit Gazetesi Yenisafak Gazetesi
Yeni Hudut Gazetecilik ve Matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti
Babademirtaş Mah. Üç Şerefeli Camii Arkası No:7 EDİRNE
Sanal Ofis

smm panel

instagram beğeni hilesi

instagram takipçi satın al

takipçi satın al