
Habil BOZ
Süloğlu Belediyesi 11-13 Mayıs tarihleri arasında 3'ncü Bahar ve Hıdrellez Şenliklerini düzenliyor. Süloğlu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilmesi planlanan Bahar ve Hıdrellez Şenlikleri programı Belediye Başkanı Erol Atik tarafından açıklandı.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Erol Atik, Süloğlu'nun ve ilçe halkının çok daha güzel şeylere layık olduğunu, bu nedenle de Bahar ve Hıdrellez Şenlikleri'ni geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu yıl Mayıs ayının yaklaşması üzerine halkın bir arayış ve beklenti içine girdiğini kaydeden Atik, “Halkın bu arayış ve beklentisi de gösteriyor ki, Bahar ve Hıdrellez Şenlikleri yerini buldu ve geleneksel hale gelmeye başladı” diyerek şöyle konuştu.
“Bu şenlik, Süloğlu'nun sosyalleşmesine, ekonomisinin gelişmesine ve ilçemizin tanıtımına önemli etki yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Bugüne kadar dışarıya açılmada sıkıntı çeken, adeta kapalı kutu konumundaki ilçemiz, artık yavaş yavaş kabuğunu kırarak çevresini görmeye ve kendini de göstermeye başladı. İnsanların ve yörelerin gelişmesinde ve değişiminde bu tür etkinlikler önemli rol oynuyor. Bizim gibi yöreler, bu tür etkinliklerle amaç ve hedeflerine ulaşmaya çalışıyor. Süloğlu'nun da bu şenliklerle kalkınacağını ve daha güzel günlere ulaşacağını düşünüyor, tüm ilçe halkımızdan organizasyona destek olup sahip çıkmasını bekliyoruz.”
BAHAR VE HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ PROGRAMI
Süloğlu 3'ncü Bahar ve Hıdrellez Şenlikleri 11 Mayıs Cuma günü saat 16.00'da belediye önünde düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmaları yapılacak ve gelen mesajlar okunacak. Halk oyunları gösterilerinden sonra saat 18.00'de Süloğlu Baraj Park alanı gezilecek. Belediyenin pilav ikramının ardından açık hava konseri ve havai fişek gösterisi yapılacak.
Şenliklerin ikinci ve üçüncü günü de etkinlikler Süloğlu Baraj alanında gerçekleştirilecek. 12 Mayıs Cumartesi günü 12.00-18.00 saatleri arasında bu alanda halk oyunları gösterileri, çeşitli yarışmalar yapılacak. Saat 20.30'dan sonra da açık hava konseri ve havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek.
Şenlikler, 13 Mayıs Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında baraj sahasında yapılacak piknikle sona erecek.