
İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, TL'nin değer kaybetmesiyle beraber yurt dışından gelen insanların Edirne sınırında market ve benzin alışverişi yapmasının endişe verici bir durum olduğunu belirtti.
Başkan Demir, TL'nin Dolar ve Euro karşısında günbegün değer kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, yurt dışından gelen insanların Edirne sınırında market ve benzin alışverişi yapmasının endişe verici bir durum olduğunu belirtti.
Başkan Demir, “Yabancı ülkelerin ürettiği barkotlu ürünleri satın alıyorlar. Türkiye'de ürettiğimiz barkodlu ürünleri değil! Biz bu malları dövizle dışarıdan alıyoruz. Zaten ülkemizin döviz sıkıntısı var. Üreten ülke olmalıyız üreten..Maalesef ithal eden tüketen bir ülke konumundayız vesselam” dedi.
"Edirne'ye gelip alışveriş yapıyorlar"
Demir açıklamasında; "Ekonomi açıdan çok zor durumda olan milletimiz, Enflasyon ve döviz artışı ile birlikte vatandaşın alım gücünü tamamen bitirdi. Yabancıların günü birlik geldikleri Edirne'den yaptıkları alışverişlerinden ayrıca endişeliyiz” şeklinde konuştu.