
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) en yüksek istihdam oranı yüzde 52,0 ile Trakya'da gerçekleştiğini belirtirken, işgücüne katılma oranının en yüksek olduğu bölgenin de yine Trakya olduğunu bildirdi.
Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı İstatistiki bölge sınıflaması 2. Düzey'e (26 bölge) göre İşgücü Göstergeleri İstatistiklerinden TR21(Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) İlleri “İşgücü İstatistikleri, 2021” konusunda bir basın bülteni hazırladı.Söz konusu paylaşım şöyle:
“İşsizlik oranı en yüksek bölge TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) oldu
İşsizlik oranı en yüksek bölge %29,8 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) iken, işsizlik oranı en düşük bölge %5,8 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) oldu.
Türkiye geneline bakıldığında TR21(Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) bölgesi (%9,3) ile 26 bölge içerisin de en düşük işsizlik oranına sahip 6. bölge olmuştur.
İstihdam oranı en yüksek bölge TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) oldu
En yüksek istihdam oranı %52,0 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Bölgesi'nde gerçekleşti. En düşük istihdam oranı ise %29,9 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) Bölgesi'nde oldu.
İşgücüne katılma oranı en yüksek bölge TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) oldu
En yüksek işgücüne katılma oranı %57,3 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Bölgesi'nde gerçekleşti. En düşük işgücüne katılma oranı ise %40,6 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) Bölgesi'nde oldu.