
Olgay GÜLER
Edirne'de, geçtiğimiz Mart ayında İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir ve beraberindeki iki partilinin Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya ile yaşadığı kavga olayından sonra, genel merkez dün il, merkez ilçe ve tüm ilçe başkanlarını görevden alarak teşkilatları kapadı. Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Süleyman Sırrı Özdolap'ın İl Başkanı Ekrem Demir'i telefonla arayarak parti tüzüğünün ilgili maddesi gereği Edirne İl ve tüm ilçe başkanlıklarının kapatıldığını, gereği için Edirne Valiliği'ne bildirileceğini söylediği öğrenildi.
Edirne'de Mart ayında İYİ Parti Merkez ilçe başkanı Zafer Kaya'nın partide İl Başkanı Ekrem Demir ve iki partiliyle yaşadığı kavga sonrası, parti içinde ipler iyice gerilmişti. Genel merkezin ne yönde tavır alacağı merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili dün yaşanan gelişmede, İl Başkanı Ekrem Demir, Merkez İlçe Başkanı ve ilçe başkanları görevden alınarak, teşkilatlar kapatıldı.
Hudut Gazetesi'ne konuşan İl Başkanı Ekrem Demir, gelişmeyi doğruladı.
Demir, kendisinin merkez ilçe hariç tüm ilçe başkanları ile birlikte genel merkeze, istifalarını verebileceklerini aktardığını anlattı. Demir, "Bu noktada 3 ilçe başkanı sözünü tutmadı ve istifa vermeyeceğini söyledi. Biz dilekçelerimizi genel merkeze ilettik. Sanıyorum genel merkez de dilekçelerini vermeyenleri de göz önüne alarak tüm teşkilatı görevden aldı. Biz her zaman için genel başkanımızı desteklemeye, partimizi desteklemeye devam edeceğiz, süreci sükunet içinde takip edeceğiz" dedi.
Demir, partinin ilerleyen süreçte Edirne'de yeni yapılanmaya gitmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.