
CV’ye eğitim bilgileri nasıl yazılır? Diye merak ediyorsanız her şeyden önce kronolojik sıralamanın sondan başa doğru olması gerektiğini bilmelisiniz. Yani en son eğitim gördüğünüz kurumu başa, diğerlerini tarih sırasına göre onun peşine yazmalısınız.
Tabii ki hepsi bu kadar değil. İşte tüm ayrıntılar…
CV’de Eğitim Bilgileri Nasıl Yazılır?
İş bulabilmenin ilk adımı profesyonel CV oluşturmaktan geçer. Eğitim bilgileri ise CV’de çok önemli bir yer tutar.
O işe uygun olduğunuzu, aranan nitelikleri taşıdığınızı eğitim düzeyiniz gösterir. Eğitim bölümünü en iyi şekilde doldurarak, o alanda yeterli bilgi birikimine sahip olduğunuzu kanıtlarsınız.
Eğitim bilgileri CV’ye nasıl yazılır? Diye düşünenlerin bilmesi gereken başlıca hususlar şunlardır:
- * Yukarıda da belirttiğimiz gibi okuduğunuz okulları, mezun olduğunuz bölümleri ters kronolojik sıra ile yazmalısınız.
- * Genel not ortalamanız 3 altında ise bunu eklemeyin. 3 veya üzerinde bir not ortalamasına sahipseniz özgeçmişinize yazabilirsiniz.
- * Eğitim hayatınız devam ederken kazandığınız ödüller olduysa, önemli başarılara imza attıysanız, derece aldıysanız onlara da CV’nizde yer verin.
- * Yeni mezunlar eğitim bilgileri kısmını başa koymalı. İş deneyiminiz varsa eğitim bilgileri kısmını iş tecrübelerinizin altına da ekleyebilirsiniz.
- * Katılım sağladığınız meslekî kursları, edindiğiniz sertifikaları da uygun başlıklar altında belirtmeyi unutmayın.
- * Özgeçmişinizi hazırlarkan A4 kâğıdından yararlanın. 2 sayfayı geçmemesine özen gösterin.
- * Eğitim bilgilerinizi yazarken CV’nin her yerinde böyle yapmanız gerekir- imlâ kurallarına uyun, yazım yanlışlarından kaçının, paragrafları kısa tutun.
- * Kullandığınız font kolay okunabilir nitelikte olsun.
- * Yazı boyutunu 11 ya da 12 punto olarak ayarlayın. Gereğinden daha büyük veya aşırı küçük yazmamaya dikkat edin.
- * Üçüncü veya birinci tekil şahıs ağzıyla yazın. Bazı yerlerde 1., bazı bölümlerde ise 3. Tekil ağzı kullanmayın. Bu, CV’nizde tutarsızlık oluşturur. Öte yandan CV’nizde asla resmi olmayan bir dil tercih etmeyin.
CV Hazırlarken Eğitim Bilgileri Nasıl Yazılır?
Yaptığımız bu kısa açıklamaların ardından konuyu detaylandırmakta fayda görüyoruz.
- 1. Sertifikalar CV’de Nasıl Yazılır?
Bu etapta ters değil normal kronolojik sırayı takip edin. Kursa katılım ve sertifika tarihinize göre listeleme yapabilirsiniz. Önce tarihi ve eğitim süresini bildirmeli, daha sonra eğitimi aldığınız kuruluşun adını ve sertifikanızın kodunu yazmalısınız.
- 2..CV’ye Hangi Sertifikalar Yazılır?
Bunlardan bazıları şöyledir: Satış ve Pazarlama, Liderlik ve Yöneticilik., Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi., Veri Madenciliği., Girişimcilik vb.
- 3. Devam Eden Eğitim Bilgileri CV’ye Nasıl Yazılmalı?
Okulunuzun ismini ve hangi yıl itibariyle başladığınızı yazıp henüz tamamlamadığınızı belirtebilirsiniz.
- 4. CV’de Eğitim Bilgilerine Neler Yazılır?
Mezun olduğunuz okul, eğitim dereceniz, genel not ortalamanız vs. burada yer alabilir. Okul dışında katıldığınız eğitim programlarını, size verilen sertifikaları CV’nizin ‘Eğitim Bilgileri’ kısmına değil başka ilgili bölümlere yazmalısınız. Diğer taraftan; yabancı dil biliyorsanız, bunun hakkında da mutlaka bilgi vermelisiniz.