ANASAYFA
27 Eylül 2023 Çarşamba
Açılış Sayfam Yap!
Sık Kullanılanlara Ekle
Matbaa Hizmetleri
Künye
Reklam
İletişim
Siyaset
Ekonomi
Sağlık
Spor
Kültür-Sanat
Güncel
Röportaj
Resmi İlan
Yazarlar
E-Gazete
Video Galeri
Kadınlar hem sattı, hem çaldı!
Edirne'de Kent Konseyi Kadın Meclisi Morİz Ritim Grubu, kentte her pazar günü kurulan Üretici Kadın Pazarı'nda konser verirken, pazarda el emeği mahsullerini satan kadınlar, bir yandan Balkan türküleri ve Roman havaları eşliğinde dans edip stres attı...
Haberin Yayın Tarihi: 03-10-2022 07:45
16 Punto 18 Punto 20 Punto 24 Punto
Kadınlar hem sattı, hem çaldı!

Olgay GÜLER
Edirne'de Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi kadınların oluşturduğu Morİz Ritim Grubu, kentte kurulan Üretici Kadınlar Pazarı'nda verdiği konseri, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'ne adadı.
Edirne'de Kent Konseyi Kadın Meclisi Morİz Ritim Grubu, kentte her pazar günü kurulan Üretici Kadın Pazarı'nda konser verdi. Kent merkezi ve köylerde üretim yapan kadınların, ürünlerini sattığı pazarda Balkan türküleri ve Roman havaları çalan ritim grubu dinleyenleri kendinden geçirdi. Kadınlar bir yandan ürünlerini satarken, bir yandan da dans ederek stres attı. 
'İYİ Kİ ÜRETİCİ KADINLARIMIZ VAR' 
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, üretici kadın pazarının tanıtımı açısından etkinliğin önemli olduğunu belirtti. Tanrıkulu, "Hem buraya gelen pazarımızı ziyaret eden vatandaşlar kadın eli değmiş ürünleri görecekler hem de sanatla buluşacaklar. Bu çok önemli, Edirne hem sanata hem de sanatçıya çok önem veren bir şehrimiz. Edirne'de kadının gücünü her yerde hissediyoruz. Hayatın içerisinde, yaşamı birlikte paylaştığımız kadınlarımızla birlikte çok güzel ve önemli işler yapıyoruz. İyi ki üretici kadınlarımız var" dedi.  
'ETKİNLİĞİ ÇİFTÇİ KADINLARA ARMAĞAN EDİYORUZ' 
Morİz Ritim Grubu üyelerinden Sevim Karaman, etkinliği çiftçi kadınlara armağan ettiklerini dile getirdi. Karaman, "Bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Kadın Meclisi burada gönüllü olarak antika bölümünün gönüllülüğünü yapıyor. Aynı zamanda sorunlarımızı belediyeye iletiyoruz, böylelikle sorunları daha kolay çözebiliyoruz. Bu pazarın daha fazla duyulmasını, Edirne'de daha çok bilinmesini istiyoruz, o nedenle bugün bu etkinliği yapıyoruz. Önümüzdeki hafta da çiftçi kadınlar günü, bu güzel günü onlara armağan ediyoruz" diye konuştu. 
Üretici Kadın Pazarı esnaflarından merkeze bağlı Suakacağı Köyü sakini Serpil Karaman da, "Bu pazarla özgürlüğümüzü kazandığımızı düşünüyorum. Zaten özgürdük ama şu anda maddi olarak da özgürüz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 
Esnaflardan Nezire Birim de, "Biz artık erkeklerin arkasında değil yanında olmak istediğimiz için buradayız. Biz yapıyoruz, onlar bize yardım ediyorlar. Bu pazar da bize onu sağladı. Kazandıklarımızla çocuklarımızı da okutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Gönder Yorum Yap Yazdır Facebook Twitter Linkedin
  ÇOK OKUNANLAR
NERCİVAN CANAN VEFAT ETTİ
Eğitimin çınarı Hidayet Altınayar'a veda
İki TIR çarpıştı: 1 ölü
Trakya Birlik Devler Ligi'nde 219'uncu
Edirne'de 39 eve ısınma sistemi
BU ÜLKEDEN NE İSTİYORSUNUZ?
Edirnespor'dan ZTK'na erken veda
Kahraman'dan 'ön seçim' vurgusu
Zehir tacirlerine operasyon
AK Parti'den kandil ikramı
  GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
Akşam Gazetesi Birgün Gazetesi Bugün Gazetesi Cumhuriyet Gazetesi
Dünya Gazetesi Fanatik Gazetesi Fotomac Gazetesi Gunes Gazetesi
Haberturk Gazetesi Hurriyet Gazetesi Milli Gazete Milliyet Gazetesi
Posta Gazetesi Radikal Gazetesi Sabah Gazetesi Sozcu Gazetesi
Star Gazetesi Takvim Gazetesi Taraf Gazetesi Türkiye Gazetesi
Vatan Gazetesi Vakit Gazetesi Yenisafak Gazetesi
Yeni Hudut Gazetecilik ve Matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti
Babademirtaş Mah. Üç Şerefeli Camii Arkası No:7 EDİRNE
Sanal Ofis

smm panel

instagram beğeni hilesi

instagram takipçi satın al

takipçi satın al