
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, programı kapsamında Edirne'ye gelen Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız ile birlikte ihyası için Milli Saraylar Başkanlığı'na devredilen Edirne Sarayı ile ilgili yapılacak ihya çalışmaları öncesi çeşitli noktalarda incelemelerde bulundu.
İlk olarak halen kapalı cezaevi olarak kullanılan ve önümüzdeki günlerde boşaltılması planlanan Mahmudiye kışlasında inceleme-lerde bulunan Vali Kırbıyık ve Baş-kan Yıldız, burada yapılması plan-lanan restorasyon çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Mahmudiye kışlasındaki ince-lemelerin ardından Vali Kırbıyık ve Başkan Yıldız, geçtiğimiz günlerde çıkan yangında kullanılamaz hale gelmesinin ardından yeniden ihya edilen Böcek Mektebi binasına geçerek incelemelerine burada devam etti. Yenileme çalışmaların-da son aşamaya gelinen Böcek Mektebinin yakın zamanda işlev-lendirilerek kullanıma açılması bekleniyor.
Programın bu kısmında Edirne Valisi H.. Kürşat Kırbıyık ve Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız, Selimiye Camisini ziyaret etti. Burada devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde gören Vali Kırbıyık ve Başkan Yıldız, yüklenici firma yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kırbıyık ve Yıldız, son olarak Halk Eğitim Merkezi binası ile restorasyonu süren Rüstempaşa Kervansarayı'nda incelemelerde bulundu.
Vali Kırbıyık; “Bugün, Milli Saraylar Başkanımız Sayın Yasin Yıldız'ı Edirne'mizde misafir ediyoruz. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Milli Saraylar Başkanlığına devri ile Edirne Sarayı'nın ihyası için büyük bir adım atılmış oldu. Tabi bu çalışmaların sağlıklı şekilde yürütülmesi için burada bir koordinasyon merkezine ihtiyaç duyuluyor. Bu konularda çeşitli incelemelerimiz ve değerlendirmelerimiz oldu. Hızlı bir şekilde hazırlık sürecini tamamlayıp çalışmalara başlanması için gayret sarfediliyor” şeklinde konuştu.