
Olgay GÜLER
Edirne'de Kaleiçi semtinde, Mithatpaşa Mahallesi'nde ailesinden kalan 1.5 asırlık konakta tek başına yaşayan Nezih Atsız, 14 Mayıs seçimleri için adresine gelen tanımadığı 5 kişilik seçmen kağıdıyla şok yaşadı.
Edirne'nin Kaleiçi semtinde ailesinden kendisine kalan 1 buçuk asırlık tarihi konakta 10 yıldır tek başına yaşayan Nezih Atsız, 14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala adresine gelen 5 kişilik seçmen kağıdıyla şok yaşadı. Seçmen kağıtlarında yazan kişilerden hiçbirisini tanımayan ve ailesinin 80 yıldır konağı ne kiraya verdiğini ne de birilerini yanlarına aldığını belirten Atsız, itirazını yapacağını belirtti.
'5 KİŞİLİK BİR AİLE GÖZÜKÜYOR'
Kağıtların eline 12 Mayıs'ta ulaştığını anlatan Atsız, "12 Mayıs'ta bu seçmen kağıtları elime ulaştı. Bu evde 80 yıldır ailem yaşıyor. Bizden başka kimse yaşamadı. Ne kiraya verdik, ne birilerini yanımıza aldık. Benim seçmen kütüğüm normalde Karanfiloğlu'nda, Babademirtaş Mahallesi'nde. Oraya sorgulama yaptırdım, orada kimse yoktu çok şükür. Dediğim gibi 12 Mayıs'ta Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı geldi ve 5 tane seçmen kağıdı bıraktı. Şaşırdım bende. Burada yaşamadığım için sorgulama yaptıramadım ama burada kimsenin yaşamadığını belirttim. Burada bir seçmen yok dedim. Yıldız soyadlı 5 kişilik bir aile gözüküyor" dedi.
'BU İŞİN PEŞİNE DÜŞECEĞİM'
İtiraz süresi geçtiği için çok endişelendiğini belirten Atsız, "İtiraz süresi geçtiği için çok endişelendim, bir sahteciliğe maruz kalınmaması için hemen ne yapabileceğimi düşündüm. Muhtar sağolsun, gerekeni yapacağını belirtti. 14 Mayıs'taki seçimde onların kağıtlarını almadıklarını gördüm fakat nüfus kağıdıyla da oy kullanılabileceği için belki kullanmışlardır diye düşündüm. Bu ikinci turda ben bu işin peşine düşeceğim dedim ve muhtara gidip kağıtları aldım. Şimdi Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağım, sonra da seçim günü o sandığa gidip itirazımı belirteceğim. Bu durum demokrasinin zarar görmesi demek. En doğal hakkımız elimizden alınıyor" diye konuştu.