
28. Dönem İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Mak. Yük. Müh. Hüseyin Erkin, 11 Eylül 2001'de uygulamaya sokulan Büyük Orta Doğu Projesi'nin gizli emelleri nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin büyük önem taşıdığını söyledi.
Erkin, Hudut'a yaptığı “Büyük Orta Doğu Projesinin Türkiye'ye verdiği zararlar” başlıklı yazımlı açıklamada, ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki Soğuk Savaş döneminin bitmesi sonrasında “medeniyetler çatışması”nın yeni bir kavramla tanıştığına dikkat çekerek şunları kaydetti:.
“Batı dünyası kendileri için düşmanları olan komünizmin bertaraf edilmesinden sonra, yeni düşmana ihtiyaç vardı. Bu düşman da 'Küresel Terörizm' olacaktı.
Batı emperyalistlere her dönem bir şeytan lazım olmuştur. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ABD, Avrupa da hegemonya sağlamak için bir çok proje hayata geçirmiştir. Bunun için yarattığı şeytan 'Komünizm' olup bunu yıllarca kullanmıştır.
İkibinli yıllardan itibaren yeni şeytanı da Küresel Terörizm olmuştur. Bu şeytani projenin bir parçası da 'Büyük Orta Doğu Projesi'dir.
BOP, Türkiye için çok önem-lidir.
1 Kasım 1973'de planlanan 11 Eylül 2001'de uygulamaya sokulan Büyük Orta Doğu Projesi ile hedeflenenler şöyledir;
- BOP kapsamındaki ülkelerde istikrarı sağlamak,
- Filistin, İsrail anlaşmazlığını çözerek İsrail merkezli hakimiyet,
-Teröre destek veren ülkelerle savaşmak,
- Ortadoğu ülkelerinde demokratikleşmeye ve ekonomik gelişmeye katkıda bulunmak hedeflenmiştir.
Gizli emel ise;
Bölgedeki enerji kaynaklarını sahiplenip yönetmektir.
Türkiye hariç kapsamdaki ülkelerin çoğunda iç çatışma yaratılmış ve hala devam etmektedir.
Türkiye de ülkeye zarar verecek uygulamaları devam ettirmektedirler.
En büyük zararı da Suriye başta olmak üzere gelen sığınmacılar sayesinde vermektedirler.
Ülkemiz için beka sorunu haline getirilen 'Sığınmacılar' konusu en kısa sürede çözüme kavuşturulmalı ve bunlar ülkelerine geri gönderilmelidir.
Son yıllarda gündemden düşürülen BOP projesi en önemli sorun olarak ele alınıp ülkemizin bekası için her türlü çare üretilip defans yapılmalıdır.
Cumhurbaşkanlığı seçimi bu yüzden de çok önemlidir.”