DOLAR 32,3067 0.55%
EURO 35,2308 0.28%
ALTIN 2.240,840,63
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 21765470,81%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

10149 okunma

Güncel Avax Haberleri İçin Doğru Adres: Kriptopat

Siz de kripto paraların değişken dünyasını yakından izlemek, Binance haberleri ve Avax haberleri başta olmak üzere gelişmeleri yakından izlemek istiyorsanız; sizin için doğru adres Kriptopat!

ABONE OL
19 Kasım 2023 11:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para piyasaları pek çok farklı unsurdan oluşur. Bunlar içerisinde kripto para borsaları ve kripto paralar ilk sırada gelir. Siz de kripto paraların değişken dünyasını yakından izlemek, Binance haberleri ve Avax haberleri başta olmak üzere gelişmeleri yakından izlemek istiyorsanız; sizin için doğru adres Kriptopat! Kriptopat’ı ziyaret ederek siz de en doğru kripto para haberlerini güvenilir kaynaklardan alabilir, yatırım kararlarınızı doğru şekillendirebilirsiniz.

Avalanche ağı, blockchain teknolojisi tabanlı bir platform olup çeşitli finansal uygulamaların desteklenmesi amacıyla tasarlanmıştır. Avalanche ağının kripto para birimi ise Avalanche coindir. Avalanche Consensus Protocol’ün kullanılmasıyla Avalanche ağında ölçeklenebilirlik, hız ve güvenlik sağlanmaktadır.

Klasik blockchain ağından farklı olarak Avalanche ağı üç temel katman üzerinde çalışır. Bunlar; uygulama katmanı, işlem katmanı ve konsensüs katmanıdır. Avalanche Consensus Protocol; ağdaki tüm ürünlerin anlaşmaya vardığı ve güvenilir bir blockchain geçmişi oluşturduğu bir oylama sürecine dayanır. Söz konusu protokolde yeni blok üreten düğümler, belirli bir işlemin eklenmesini sağlamak için diğer düğümlerden onay alır. Çoğunluk tarafından onaylanan işlemler düğümler tarafından blok zincirine eklenir. Buna bağlı olarak işlemlerin doğrulanmasının yanı sıra ağ güvenliğinin sağlanması da söz konusu olabilir.

Avalanche ağı ölçeklenebilirlik konusunda dikkat çekici bir yapıya sahiptir ve ağdaki düğümler paralel işlemler gerçekleştirerek yüksek işlem hızlarına ulaşmayı sağlayabilirler. Platformun kripto para birimi olarak kullanılmakta olan Avax token, kullanıcılar tarafından işlem ve ödeme yapmak, aynı zamanda ağdaki diğer işlemleri gerçekleştirmek için kullanılabilir.

Avax Coin Hakkında Merak Edilenler

Avalanche merkeziyetsiz bir sisteme sahiptir. Hedefi ise; finansal varlıklarla kripto para işlem platformları ve diğer kripto hizmetlerine yönelik güvenli ve pratik bir yapı sunmaktır. Avalanche özel ve genel diğer bir deyişle izin gerektiren ve gerektirmeyen blok zincirlerini tek ağda toplamayı başarır. Bununla birlikte diğer ağlardan farklı yanı; tek zincirden ilerlememesi ve diğer unsurları birer alt ağ olarak birleştirmesidir. Konsensüs yapıya sahip olan Avalanche ağı dört aşamadan oluşur.

Avalanche Consensus Protocol’ü bir konsensüs mekanizması olarak kullanan Avalanche bu yönüyle, geleneksel konsensüs mekanizmaları olan PoW ve PoS’u kullanan diğer kripto para birimlerinden ayrılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra Avalanche’ın konsensüs mekanizması sayesinde kullanıcılar düşük işlem süresi, yüksek işlem kapasitesi ve düşük enerji tüketimi gibi çeşitli avantajlar elde etmektedir.

Ağdaki düğümler binlerce işlemi saniyeler içinde işleme imkanı veren yüksek işlem hızı ve ölçeklenebilirlik sunmasının yanı sıra artan işlem yükü karşısında dahi etkin bir şekilde çalışma özellikleri ile dikkat çekerler. Özelleştirilebilir ve esnek akıllı sözleşmeler sayesinde geliştiriciler, Avalanche platformunu kullanarak çeşitli uygulamalar ve işlevler oluşturabilirler.

Avalanche kullanıcılara düşük işlem ücretleri sunarak uygun maliyetlerle işlem yapma imkanı sağlar. Avalanche Consensus Protocol, Byzantine hatası toleransı sağlayarak olası saldırılara karşı üst düzey koruma amacına yönelik olarak tasarlanmıştır. Bu sayede ağ güvenliğinin artması mümkün olur. Ağda işlem yapmak isteyen kullanıcılar Avax coin kullanmakta olup ağ güvenliğini sağlamak amacıyla astaking işlemlerinin desteklenmesi de söz konusu olmaktadır.

Avalanche platformu farklı blok zincirlerle ve diğer kripto para birimleriyle etkileşime girme özelliğine sahiptir. Bu sayede farklı kripto para birimlerini birleştirerek çok daha geniş bir ekosistem oluşturma imkanı sunan çeşitli köprüler inşa edilebilmektedir.

Avax Coin Nerelerde Kullanılır?

Avalanche ağında yapılan işlemleri doğrulamak ve işlem ücretlerini ödemek için Avax coin kullanılabilir. Avalanche platformu merkezi olmayan finansal uygulamalara yönelik bir platform olarak tasarlanmıştır. Söz konusu platformda Avax coin’in borç verme, borç alma, havuzlara katılma, likidite sağlama ve diğer DeFi protokollerine katılma noktasında temel token olarak kullanılması mümkün olmaktadır.

İşletmeler ve projeler Avalanche ağı üzerinden kendi kripto para birimleri ile tokenlarını çıkarıp yönetme noktasında Avax coini kullanabilirler. Tüm bunların yanı sıra Avax coin için farklı blok zincirleri ve diğer kripto para birimleri arasında etkileşim kurulmasını sağlayan önemli bir köprü demek mümkündür. Diğer blok zinciri platformlarına oranla daha avantajlı işlem hızı ve ölçeklenebilirlik sunmak, projenin en önemli hedefleri arasında ilk sırada gelir. Binlerce işlemin saniyeler içinde işlenmesini sağlayan yeteneği sayesinde bir yandan platformun geniş çapta benimsenmesi diğer yandan yoğun kullanımda dahi etkin bir çekilde çalışması avantajı elde edilmektedir.

Ayrıca sahip olduğu yüksek güvenlik standartları sayesinde ağ güvenliğini ve dirençliliğini sağlama imkanı elde edilebilir. Tüm bunlara ek olarak tokenizasyon projeleri, merkezi olmayan finansal uygulamalar ile diğer blok zinciri tabanlı uygulamaların geliştirilmesi amacıyla uygun bir altyapı sunmaya odaklanır.

Özelleştirilebilir akıllı sözleşme platformuna sahip olan Avalanche ağı, Solidity gibi son derece popüler akıllı sözleşme dilleriyle uyumludur. Ethereum tabanlı akıllı sözleşmeleri göç ettirmek ve Avalanche ağı için yeni akıllı sözleşmeler oluşturmak son derece kolaydır. Siz de Avax coin ve diğer kripto para birimleri hakkında detaylı bilgiler edinmek için Kriptopat’ı takip etmeyi unutmayın. Uyarı: Kriptopat, yatırım tavsiyesi vermemektedir. tüm içerikler, okuyucuların bilgi alması ve sektör hakkında gelişmeleri takip etmesi amacıyla paylaşılmaktadır.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ