ANASAYFA
22 Şubat 2012 Çarşamba
Açılış Sayfam Yap!
Sık Kullanılanlara Ekle
Matbaa Hizmetleri
Künye
Reklam
İletişim
Siyaset
Ekonomi
Sağlık
Spor
Kültür-Sanat
Güncel
Röportaj
Son Dakika
Anket
Yazarlar
E-Gazete
Mustafa DERİBİÇEN / MERHABA
Rauf Denktaş'ın ardından
Yazının Yayın Tarihi: 20 Ocak 2012, Cuma 12:18:57

Kuzey Kıbrıs, Türkiye ve hatta bütün dünya büyük bir devlet adamı olan sayın Rauf Denktaş'ı kaybetti. Denktaş, gerçekten de büyük bir devlet adamı idi. Halkını Rum mezaliminden kurtardı ve ayrı bir Kıbrıs Türk Devleti kurdu. Tıpkı Atatürk gibi...
Rauf Denktaş, 1925 yılında Kıbrıs'ta doğdu. Lise tahsilinden sonra İngiltere'de hukuk tahsil etti. Bir müddet savcılık görevinde bulunduktan sonra, kendini Kıbrıs Davasına adamış olan Fazıl Küçük'ün yanında ve onun sağ kolu olarak aynı davanın bir neferi oldu.
1955'ten itibaren süregelen kanlı ve ıstıraplı mücadele bir süre durur gibi olmuşsa da sonra tekrar başladı. Bu arada Dr. Fazıl Küçük'ü kaybeden Kıbrıs'ta bu sefer bütün yük Denktaş'ın omuzlarına bindi. Denktaş, bu zorlu mücadeleyi yılmadan, azimle, hiçbir tavize yanaşmadan sürdürdü ve nihayet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kuruldu.
Kurduğu, KKTC'nin Cumhurbaşkanlığını 80 yaşına kadar sürdürdü. Rumlar tarafından dünyaya, 'uzlaşmayı kabul etmeyen' kişi olarak lanse edilmeye çalışıldı. Aslında hiç de öyle olmadığı, ancak Rumların işine böyle geldiği bilinen bir gerçekti.
Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra, inzivaya çekilmedi, haleflerine bildiklerini aktarıp yardımcı olmayı sürdürdü.
Ancak sonuçta o da bir beşerdi. Yaşlı idi, yorgundu, hastalandı ve kaderi ilahi  onun kapısını da çaldı. 14 Ocak 2012 günü çok sevdiği vatanında, halkını, sevdiklerini ve en büyük hobilerinden biri olan fotoğraf makinelerini geride bırakarak bu dünyadan ayrıldı.
Kıbrıs ve bütün Türk Halkına baş sağlığı dilerim. Mekanın cennet olsun Sayın Rauf Dentaş..
LEFTER'İN ARDINDAN
Büyük Devlet Adamı Rauf Denktaş ile aynı hafta içinde futbolun ordinaryüsü Lefter Küçükandonyadis'i de kaybettik.
İksi de kendi konularının zirvesindeki isimlerdi. Lefter, Rum kökenli, Büyükadalı birvatandaşımızdı. Futbola mahalle takımında başlamış, yıllarca Fenerbahçe formasını taşımış, takımını zirveye çıkarmış, milli formayı giyerekYunan kralının önünde Yunan takımına gol atmıştı.
Sadece Türkiye'de ve Fenerbahçe'nin değil, dünya futbol tarihine de ismini yazdırmış bir isim olmayı hak etmişti. O da, Denktaş'la aynı gün sevdiği topraklarda, geride çok sevdiği takımını ve her yaştan her kulüpten milyonlarca hayranını geride bırakarak bu dünyaya veda etti. Lefter, kendisine layık bir seromoni ile son yolculuğuna uğurlandı.
Senin mekanın da cennet olsun Lefter. “Ver Lefter'e yazsın deftere” sözü de senin gibi hiç unutulmayacak... 
        

 Yazara ait diğer köşe yazıları
  ÇOK OKUNANLAR
‘Gıllı Çarık’a veda
Edirne Koleji Bahçeşehir'in
Anlı, şanlı Keşanlı
'O kızan' evinde
Ateşi sudan çıkardılar
Tam gaz gözaltı
Minibüs-otomobil çarpıştı: 9 yaralı
Erdem toprağa verildi
CHP'de 'disiplin' süreci
Bize benzedi
  DÖVİZ KURLARI
USD Alış
1.7424-TL
USD Satış
1.7508-TL
EURO Alış
2.3061-TL
EURO Satış
2.3172-TL
 Copyright © Edirne Hudut Gazetesi
 Yeni Hudut Gazetecilik Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti.
 Babademirtaş Mah. Demirtaş Sok. Üç Şerefeli Camii Arkası No:7 EDİRNE
 Tel: 0.284.212 53 59 | Fax: 0.284.212 38 74