660. Kırkpınar'ın ardından
Bir Kırkpınar'ı daha bitirdik. Bu kaçıncısıdır bilemeyeceğim, Edirne'de olduğum müddetçe hiçbirini kaçırmadım. Salgın sonrası Kırkpınar nasıl olur diye düşünürken, bence daha öncekilerden çok farklı olmadı, ufak tefek noksanlıklarla.
Bu noksanlıklar nelerdi, konserler, yemek yarışmaları, güzellik yarışmaları, buna benzer aktiviteler. Bu yıl yalnız güreşler yapıldı, bununla yetindik. Bu kadar salgın ve yasaklardan sonra oda yeter. Bu yılkı noksanımız Beyazıt Sansı hocamızın aramızda olmayışı, Allah rahmet eylesin, önüne geçilemeyecek kader.
Salgın yasakları 1 Temmuz'dan itibaren kalktı, acaba Kırkpınar'ı yapabilecek miyiz derken yapılmasına karar verildi. Bir haftalık hazırlıktan sonra bazı noksanlıkları ile Kırkpınar yapıldı, bu noksanlıklar nelerdir?
1 -- Bu kadar yıl uğraşmamıza rağmen Kırkpınar'ı panayır havasından kurtaramadık.
2 - Puanlama ile başpehlivan tayini devam ediyor.
3 Edirne'yi düzenli bir şekilde temiz temiz yapamadık.
4 Kırkpınar'a gelen misafirler için yatacak yer sorununu halledemedik, hala sokakları mesken tutanlar vardı.
5 - Bir Kırkpınar fuarı oluşturamadık, Sarayiçi'ne girişte tarım aletleri ile ilgili bir sergi açılıyor.
6 Kırkpınar'ı beynelmilel hale getiremedik.
7 - Hızlı tren yapılıp Kars'a kadar işlediği zaman Kırkpınar'a daha fazla seyirci gelecek, şimdiden seyirci tribünlerini büyütmeyi düşünmeliyiz.
Kırkpınar'ı sahiplenmeliyiz, daha bir çok noksanların tamamlanması için Kırkpınar'ın sorunlarını çözecek bir bir teşekkül oluşturulmalı. Sy Vali Miroğlu zamanında böyle bir kuruluş vardı ama yürümedi.
Daha iyi Kırkpınarlar göreceğimiz umuduyla, NİCE KIRKPINARLAR'A.