Politikayla ilgili yazı yazmayı sürdürelim, üstelik bu yazımızda güncelleşmeye de çalışalım dedik.
Bugün güncel konu ne? Assam ve Sadat. Kişiselleştirirsek Adnan Tanrıverdi, oğlu Melih Tanrıverdi, bir rektörümüz Nevzat Tarhan... Bunların ortak uzmanlık alanları ne? Psikolojik harp, Gayri Nizami Harp, Terör...
-İsmail Saymaz Melih Bey’le görüşme yapmış.
-Halk TV Melih Bey’i çağırmış. Dört gazeteci sorgulanmış.
-Ersin Eroğlu, Caner Taşpınar Gölge Ordu diye kitap yazıp Sadat’ı anlatmış.
-Sedat Peker de bir şekilde Sadat’tan söz etmiş.
-Cevheri Güven de Sadat dosyası açmış.
-Cumhurbaşkanımız en son “Uzaktan yakından ilgim yok. Ben bu adamları tanımam” demiş.
-CHP nin Sadat’la ilgili soruşturma açılması isteği AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiş.
-Adnan Bey “Ben Erdoğan’ı 1994 te tanıdım. Bana konuk gelmişti” demiş. (Barış Pehlivanoğlu’nun anlatımına göre) Adnan Bey 17.1. 2016 da Cumhurbaşkanımızın Kızıltoprak’taki evine konuk gitmiş, 2,5 saat görüşmüşler. 15 Temmuz’dan sonra Adnan Bey bir süre başdanışman.
Assam’ın amacı ne?
(Melih Bey’in anlatımıyla ve anayasa taslaklarında da olduğu gibi) “Şeriat esaslarına dayalı bir İslam devleti kurmak ve tüm islam devletleriyle ortak bir islam devletleri konfederasyonu oluşturmak (Asrika).”
Assam ve Sadat ne yapmış?
-2015 te tamamladığı Türk Silahlı Kuvvetleri Analizi. (Tüm subay ve assubaylarla ilgili, onların her tür görüş ve davranışlarını da kapayan ayrıntılı bilgi.)
-Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni yapılanması. (Askeri okulların, harp okullarının kapatılması, Türk Silahlı Kuvvetleri yönetim kadrosunun ayıklanması, (Tügva’nın da yardımıyla) askeri atamalar...)
-2012 Aydınlık gazetesi, Sadatı ‘Bakanlık onaylı kontragerilla merkezi’ diye adlandırılmış.
Tüm yayınımızda Assam ve Sadat üzere çok yorum var. Ana muhalefet partisinin başkanının kuşkusu ‘önümüzdeki seçimleri etkilemesi.’
Biz araştırma yapamayız, görüşmeye gidemeyiz, evimize çağıramayız, edindiğimiz bilgilerle yorumlamalara da girişmeyiz. Düşünebildiğimiz soruları okurlarımızla paylaşalım.
-Assam, Sadat kurumlar, kurucuları, yöneticileri bireyler. Bunlar genel politikada araç veya oyuncu. Somut örnek verirsek, kurmaylık da generallik de özel seçimle. Adnan Bey 1978 de kurmay, 1992 general olurken nasıl seçilmiş?
-Muhalefet partilerimiz halka karşı örgütlenmelerde, eylemlerde neden hep çok geç ve güçsüz tepki veriyor?
-Ülkemizde neden çok kuşku duyduğumuz bu tür yapılanmalar kolayca oluşabiliyor, başarıyla yaşamlarını sürdürebiliyor?
-Politika (özünde) bireyler savaşı mı, kurumlar savaşı mı, partiler savaşı mı, sınıflar savaşı mı?
-Ekonomi (ama ‘domates fiyatı’ değil, üretim araçlarının mülkiyeti) ‘alt yapı’ yani her tür politik görüşün, kurumun, eylemin temeli değil mi?
- “Yalnızca iki ideoloji söz konusu: burjuva ideolojisi ve sosyalist ideoloji; insanlık bunların dışında veya üstünde üçüncü bir ideoloji bulamadı.” diyen uydurmuş mu?
- (Melih Bey’in de belirlediği gibi) Sadat’tan belirli bir kesim korkuyor. Örneğin (dinden söz etmeyen) kapitalistlerimiz, dostumuz Avrupa Birliği veya ABD bu korkuyu paylaşıyor mu?
-Halkımızın (işçilerimizin, ırgatlarımızın) Sadat’tan haberi var mı? Sadat’tan korkan aydınlarımızın karşı örgütleme önerisi ne?
Sağlıcakla,