AKP'nin trolleri bugünlerde bol bol otoyol, tünel köprü fotoğrafları paylaşıyor. Bunlarla insanların övünmelerini, yetinmelerini ve REİS'ten vaz geçilmemesini öneriyorlar.
Abdülhamit devrinde dünyanın en ileri telgraf şebekesi Osmanlıdaydı. Ülke Bağdat'a kadar uzanan demiryolu ile de döşenmişti..
Hangi parayla yapılmıştı? Sömürgecilerin verdikleri borçlarla..
Niçin yapılmıştı? Sömürgeciler ülkeyi daha rahat sömürebilsinler diye
***
Sonuç ne oldu? Onlar bu kolaylıklarla ülkeyi daha çok sömürdüler; Osmanlı battı; bize de bu borç ve faiz yükünü ödemek kaldı. Şimdilerde yapılanlarla bunun ne farkı var? Şimdilerde de bu yatırımlar, ülkeyi sömüren ve ipleri emperyal şirketlerin elinde olan YERLİ VE MİLLİ sömürgenlere kolaylık sağlamak için yapılıyor. Sonuçta, beni ister yabancı, ister yerli sömürgenler sömürmüş benim için hiç fark etmiyor. Bu Millet geçinmek için kara kara düşünürken, çocuğuna harçlık veremezken, ilacını alamazken hiç geçmeyeceğimiz tünellerin, köprülerin parasını niçin ödüyor?
***
Elbette yollar, tüneller, köprüler, yollar da olmalı… Ama içmek için ayranımız yoksa “Tahterevanımız var” diye övünmemeliyiz. Mesela Atatürk Havaalanı' varken, onu kapatıp İstanbul'a yeni bir hava alanının yapılmasının sırası mı? Senede 1-2 bin yolcu kapasiteli Kütahya Havaalanı'nın mantığı var mı? Kanal Projesi ne oldu? AKP'nin seçim vaadleri içerisinde yine İSTANBUL KANALI olacak mı? “Şehir Hastaneleri” diyerek hastaneleri şehir dışına taşımak çok mu mantıklı? Hayvan üreticisini hayvan desteklemek yerine ithal ederek hayvancılığı öldürmek, yem üreterek veya üreticiyi desteklemek yerine süt üreticisini yıldırmak ve süt hayvanlarını kesime göndermeye zorlamak hangi YERLİ VE MİLLİ aklın sonucu?
***
Bugün Millet İttifakı, Tanzimat'tan, 1 ve 2'nci Meşrutiyet'ten, saltanatın kaldırılıp cumhuriyetin kurulmasından sonra bu ülkenin en büyük en kapsamlı DEMOKRASİ PROJESİ için çok önemli mesafe aldı. Bunun önemini hala anlayamayan insanlar var. 100 yıl sonra yine bir saltanat yıkılacak ve yerine kuvvetler ayrılığına dayalı, bağımsız ve tarafsız yargıdan oluşan bir adalet sistemi, güçlü bir yasama ve etkin bir hükümet sistemi oluşturulacak. Bunun farkında mısınız? Bu sistemin vazgeçilmezleri, insan haklarına bağlılık, hukukun üstünlüğü, sürdürülebilir kalkınma, çevrenin korunması, yaşamın her aşamasında insanca yaşama garantisi, sadakat yerine liyakatın esas alınacağı bir devlet yönetimi, hakça paylaşım gibi çağdaş değerler olacak. Dış politika “Yurtta barış, dünya da barış” düsturu çerçevesinde uzman diplomatların görüşleri çerçevesinde yürütülecek.
Ezan susmayacak, bayrak da bir yere gitmeyecek ve hatta daha anlamlı, daha özgür, daha onurlu bir değer olarak yükselecek..
Bunun neresi sizi rahatsız ediyor? Bunun nesini beğenmediniz de “İlle de reis de reis !” diye krizler geçiriyorsunuz?
***
“REİS MUHİBLERİ.. Bırakın tünel fotoğraflarını paylaşmayı.. Gelin bu soruları kızmadan, kırılmadan, saygı çerçevesinde, birbirimizi mat etmeye uğraşmadan tartışalım.. Olur mu?